Predavanja i vježbe iz kolegija Algebarske strukture odvijaju se tijekom ljetnog semestra.

PREDAVANJAtermin predavanjatermin konzultacija
prof. dr. sc. Filip NajmanPON 14-16, 001UTO 9-11 ili po dogovoru
prof. dr. sc. Boris ŠirolaPON 14-16, A102po dogovoru
VJEŽBEtermin vježbitermin konzultacija
prof. dr. sc. Boris ŠirolaUTO 16-18, A102po dogovoru
Lucija ValidžićČET 14-16, 005po dogovoru
DEMONSTRATUREtermin demonstratura
demonstrator ??????

Provođenje nastave
Nastava će biti kontaktna.

Aktivnosti tijekom semestra
Pohađanje predavanja i vježbi, koja će se provoditi u kontaktnoj formi, je obvezno. Po potrebi će se na ovu web stranicu stavljati dodatni materijali kao dodatak kontaktnoj nastavi, a u cilju boljeg apsolviranja gradiva od strane studenata. Od studenata se očekuje da će materiju danu u tim materijalima samostalno usvojiti. Studenti moraju rješavati zadatke koji su dani kao domaće zadaće, koje u pravilu treba napraviti do sljedećih vježbi.

Kolokviji i testovi
Tijekom semestra provjera znanja provodit će se kroz:
2 kratka testa (svaki se piše 15 minuta i nosi 5 bodova)2 kolokvija (svaki se piše 2 sata i nosi 40 bodova)
Testovi se pišu otprilike 10-14 dana prije pisanja kolokvija.
U kolokvijima (i testovima) bit će zadaci i/ili teorijska pitanja.
Student ima pravo pristupa završnom ispitu ukoliko je skupio barem 35 od maksimalno mogućih 90 bodova na testovima i kolokvijima.
Studenti su obvezni izaći na kolokvije, osim u slučaju bolesti ili drugih opravdanih razloga; i svoj eventualni nedolazak moraju barem sat vremena prije početka pisanja kolokvija najaviti emailom svomu predmetnom nastavniku. Studenti koji budu neopravdano propustili pisanje kolokvija neće moći pristupiti pisanju popravnog kolokvija.

Završna provjera znanja
Završna provjera znanja sastoji se od pismenog i/ili usmenog dijela; konkretna realizacija istog je u nadležnosti predmetnih nastavnika. Na temelju skupljenih bodova iz testova i kolokvija, te rezultata završne provjere znanja, formira se konačna ocjena. Studentima koji u prvom izlasku na završnu provjeru znanja nisu zadovoljili nastavnik može (ali ne mora) dozvoliti ponavljanje završne provjere znanja, ili može odobriti izlazak na popravnu provjeru znanja. Studentima koji su skupili dovoljan broj bodova na testovima i kolokvijima nastavnik može ponuditi završnu ocjenu bez formalne završne provjere znanja.

Popravna provjera znanja
Popravna provjera znanja organizirat će se za sve studente koji nemaju dovoljan broj bodova za izlazak na završnu provjeru znanja te za studente kojima je nastavnik dozvolio izlazak na popravnu provjeru znanja nakon eventualnog neuspješnog prijašnjeg izlaska na završnu provjeru znanja. Ukoliko student nakon pismenog dijela popravne provjere znanja, koja obuhvaća zadatke i/ili teorijska pitanja iz cjelokupnog predmetnog gradiva, skupi potreban broj bodova, nastavnik će ili ponuditi ocjenu ili odrediti obvezan izlazak na usmenu provjeru znanja.